Consiliere gratuită pacientelor diagnosticate cu cancer de sân
Informația poate salva vieți, de aceea, Centrul Medical Pro Clinic din Galați, prin echipa medicală, demarează o campanie de informare, diagnosticare și îndrumare pentru depistarea timpurie a afecțiunii care afectează anual un număr îngrijorător de femei cu vârste din ce în ce mai mici, cancerul la sân.
Concret, în perioada 15-30 octombrie 2020, vom începe o campanie de diagnosticare prin ecografie, pacientele noastre beneficiind de o reducere de 50% din costul consultației, cât și al ecografiei bilaterale. Prețul pachetului redus va fi astfel 100 LEI.
Deoarece ne dorim să aducem cu adevărat o contribuție importantă în viața femeilor din comunitatea gălățeană, cu sprijinul medicilor din echipa Pro Clinic vom crea o “comisie“ interdisciplinară, formată din medici alopați (imagiști, interniști, oncologi, hematologi, psihologi) și medici homeopați, care va pune la dispoziția pacientei o abordare holistică. Este cunoscut faptul că, atunci când ne îmbolnăvim, ne concentrăm în mod firesc pe tratarea organului afectat, dar starea de boală implică un dezechilibru la nivel fizic, psihic, cât și emoțional.
“Pentru că iubim femeia și pentru că înțelegem importanța sănătății ei atât în viața familiei, cât și a societății, ne dorim să o tratăm așa cum merită, cu iubire, cu grijă, cu delicatețe, să îi oferim întreg suportul pentru ca împreună să ajungem la acea stare de sănătate atât de importantă.
Suntem bucuroși să anunțăm că vom organiza grupuri suport, unde femeile depistate cu cancer de sân vor primi consiliere gratuită pentru a depăși acest dezechilibru. Vreau să precizez că fiecare caz va beneficia de terapie personalizată.”, a explicat Alina Buzia, CEO-ul centrului medical Pro Clinic.
Pentru programări, pacientele pot suna la numărul 0336 912.
Adresa clinicii este Strada Traian, nr. 136, vizavi de Starea Civilă din Galați.
Organizatia Mondiala a Sanatatii a ales ziua de 1 octombrie pentru a fi Ziua Mondiala de lupta impotriva Cancerului Mamar. Daca pana acum cativa ani eram un participant pasiv al “luptei”, din momentul deschiderii centrului medical Pro Clinic am constientizat rolul nostru, al personalului medical, iar rolul nostru este sa tragem un semnal de alarma: cancerul de san nu doare!
Diagnosticul precoce si corect in profilaxia cancerului de san este esential. Autoexaminarea lunara este primul pas pe care orice femeie cu varsta peste 20 de ani trebuie sa il faca. Foarte important este ca femeia sa inteleaga ca trebuie sa adopte un mod de viata sanatos, echilibrat, atat fizic, cat si emotional. Descoperit in stadiu de inceput, cancerul mamar este vindecabil in proportie de 94%.
Diagnosticarea se poate face in stadiu precoce, intermediar sau avansat. Ca metode de examinare si diagnoza: autoexaminarea (palparea sanilor ) si proceduri imagistice: ecografia si mamografia, insotite sau nu de biopsie. Conform statisticilor actuale, una din opt femei dezvolta cancer de san.
Factorii de risc:
Cauza exacta a aparitiei acestui tip de cancer nu se cunoaste. Studiile arata ca varsta inaintata si hormonii feminini au un rol important in aparitia acestui tip de cancer.
Este greu de spus de ce unele femei pot dezvolta cancer de san si altele nu. Exista factori de risc pe care ii poti schimba, dar si unii in fata carora nu poti face nimic.
- Nodul sau diagnostic precedent de cancer mamar – daca in trecut ati avut cancer mamar sau modificari de celule canceroase neinvazive la nivelul ductelor mamare ori anumite tipuri de noduli pot creste riscul de a dezvolta cancer.
- Densitatea sanilor – femeile care au un tesut mamar mai dens pot avea risc mai mare de a dezvolta aceasta boala.
- Prima menstruatia la o varsta precoce (mai mica de 12 ani)
- Radioterapia la nivelul sanilor sau toracelui
- Tratamente cu estrogen
- Varsta inaintata la nasterea primului copil
- Supraponderabilitatea si obezitatea
- Dieta bogata in grasimi
- Fumatul
- Istoricul din familie – daca exista cazuri semnalate in familie, rudele de grad unu si doi, riscul de a dezvolta acest tip de cancer este foarte mare.
- Folosirea de produse cosmetice cu aluminiu
Modificari la nivelul sanului care impun consult medical de specialitate: intarirea sanilor, umflaturi, denivelari, noduli, roseata, eroziune, secretii , modificarea formei , retragerea mameloanelor, aspectul de coaja de portocala.